Yashin

Igår morse när jag kom ut i hundgårde vid 8 på morgonen för att he hundarna frukost. Johan hade precis konstaterat att det var ovanligt lungt där ute och jag tänkte att det är nog för att det regnar, då brukar de hålla sig inne i kojorna istället för att vara ute och röja. När jag väl kom ut i hundgården så hälsade inte Yashin på mig lika glatt som han brukar så jag sa högt till honom! Nä men oj!! Har du äntligen lärt dig att vara tyst! (Vi vill ju inte störa grannarna). Medan de var ute på tomten gick jag in för att göra frukost till dem, och när den serverades kollade inte ens Yashin åt den. Jag börjar nu inse att 1. Ha är ovanligt lugn, 2. Han blev inte ens glad och uppspelt när jag kom för att släppa ut dom 3. HAN ÄTER INTE!

Tog med min Yashin in i köket medan jag gav Elliot mat och då började han vrålkräkad skum och slem. På seminariet i helgen sas det under akutsjukvård att om hunden är slö, äter inte och börjar kräkas skum är det något som fastnat i magen! Slänger mig på telefonen för att ringa djurakuten i Malmö, de ber mig komma in omgående. Slänger in Yashin och Elliot i bilen. 

När vi kommer in konstaterar veterinären att tempen är bra, citkulationen är bra, han är onte uttorkad, inte svullen om magen och visar inga täcken på smärta. Men de vill ändå ta en röntgen bild. Röntgen visar att han har en gasklocka/ ficka i magen där det med stor sanboliket ligger ett föremål. Yashin blir kvar på sjukhuset för fler röntgenbilder under dagen för att se ifall flremålet rör på sig. 

Vid 18 tiden ringer de och säger att föremålet har rört på sig under dagen och att de nu inte finns med på röntgenbilderna. Något föremål har inte kommit ut, utan det måste ha varit tarmarna som kluddade. Lättnad att höra! 

Nu är han hemma med råd om att äta lite men ofta, något Yashin inte gillar. 

Kan man få lite mer mat?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s